Syv store nordiske handelsaktører velger seg Alta i sin vekstambisjon

En fantastisk plan og ambisjon satte virkelig fart for knappe to år siden. Familien Østlyngen tok kontakt med miljøer i Norge som var eksperter på utvikling og endring av handelseiendom. Valget falt på Dolphin-konsernet og Ferra Utvikling.

BIG BOX-prinsippet
Det ble tidlig klart at Alta Handelspark skulle bygges etter BIG BOX-prinsippet, men samtidig gi en følelse av å være på et hyggelig sted med gode handleopplevelser. Dolphin-konsernet har gjennomført dette tidligere med stort hell andre steder i Norge, og nå står Alta for tur.  

Prinsippet er å ta hensyn til store kjeders behov for areal, logistikk og krav til synergier, men samtidig sørge for gode opplevelser for kundene. Vi ønsker å kombinere butikkjeder med supplerende varegrupper som er gode på både butikkhandel og netthandel. Vi er overbeviste om at det er samhandlingen mellom nett og butikk som er fremtidens måte å handle på. Selvfølgelig vil vi ha gode løsninger for «klikk og hent» og gjøre det enkelt for kunden å handle. Vi vil også  fokusere på bærekraft knyttet til energi, avfall, retur av el produkter, samt effektiv og miljømessig hjemtransport av varer. 

Det er slik vi skaper destinasjonshandel med skarpe konsepter som hver for seg er ledende og kjente konsepter i Norden med stort vareutvalg.  

Mange kjente butikkonsepter er allerede klare
Nå er det altså klart at XXL Sport & Villmark etablerer sitt nyeste konsept på 2500 kvm hos oss. De vil merke at altaværinger er både kvalitetsbevisste og prisbevisste.

JULA er et av Nordens største varehus med sitt enorme vareutvalg med hele 15.000 produkter innenfor verktøy, bygg, el-artikler, klær og arbeidsklær, fritid, bil, oppbevaring og mye mer, både for proffe så vel som «hjemmefiksere».

RUSTA har blitt en kjempesuksess i Norge og med sitt inspirerende varehus på over 2000 kvm med produkter i kategorier som hjemmeinnredning, interiør, fritid, et «Gjør-det-selv»-segment med laminat gulv, tapet og maling, samt forbruksprodukter innen helse, skjønnhet og velvære vil de kunne tilby  «Alt til hjemmet». 

At BOHUS er ønsket tilbake til Alta har vi forstått og det gleder oss veldig. I den nye handelsparken får de store arealer som de kan få frem sine flotte produkter i inspirerende omgivelser.

MUSTI har også valgt å etablere seg i Alta, og med Musti vil tobeinte så vel som «flerbeinte», bevingede, krypende og svømmende få et knallsterkt og godt tilbud fra Nordens ledende dyrebutikkjede. At Musti valgte Alta Handelspark gjør oss stolte.

JYSK og POWER er kjente i Alta fra før, men vil fremstå som helt nye med mye større arealer og med sine siste moderne butikkonsepter.

Moderne leiligheter med fantastisk utsikt
Innrammingen av alt dette gir oss også mulighet til å skape moderne leiligheter, med fantastisk utsikt på det vi mener er Altas beste beliggenhet. Her vil vi kunne nyte utsikten over fjorden og byen, samtidig som du har nærhet til det det meste og kan handle alt det du trenger innen «tøffelavstand».

Alta og Finnmark blir en mer attraktiv destinasjon
Hvorfor velger store nordiske handelsaktører seg Alta Handelspark? Det er det flere grunner til. Alle disse handelsaktørene har lang og god erfaring med etablering mange steder i Norge. I mindre byer eller tettsteder registrerer vi at butikkene får en tilleggsfunksjon som bærer preg av destinasjonshandel. Vi som konsumenter og forbrukere får dermed de fleste av våre behov dekket på ett sted.

Når vi da samler flere slike nordiske handelsaktører, så forsterker destinasjonen seg ytterligere.  Alta er det perfekte stedet for at store nordiske handelsaktører i felleskap skaper en ny og spennende handelsdestinasjon som gir hele Finnmark og regionen et stort og like bra tilbud som finnes andre steder i Norge. Det er vi veldig stolte av.

Til slutt litt fakta om oss
Dolphin og Ferra Utvikling består av både ingeniører og økonomer, men aller mest er vi entusiaster og utviklere av moderne handelsplasser. Vi ønsker gjerne å gjenta suksesser, men er like opptatt av å utvikle oss. Miljøet vårt har utviklet og bygget mange handelseiendommer i Norge.  Både i egen regi, men også for andre store eiendomsmiljøer. Vi er også tungt involverte i nordisk handel og jobber for mange store handelsaktører i Norden. Det gi oss muligheten til å kjenne på den daglige puls for både handelsaktører og ikke minst dere som kunder.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt dersom du er interessert i å leie lokaler eller ønsker mer informasjon om planene ved Handelsparken Alta.

Arild Holten
Daglig leder

+47 400 05 009
arild@dolphin-holding.no