Rusta satser på intern talentutvikling

Helt fra Rusta startet opp i Norge i 2014 har varehuskjeden hatt klare mål og ambisjoner rundt internrekruttering. Filosofien er at de som vil og som lykkes skal bli sett og satset på. Dette har bidratt til en sterk internkultur og har gitt mange talenter i organisasjonen muligheter til å vokse.

Det kan være en ung person i sin første jobb, noen som har falt utenfor arbeidslivet og ønsker seg tilbake, eller rett og slett noen som ikke har blitt sett og fått reelle muligheter til å utvikle seg i arbeidslivet tidligere.

– Noe av det mest spennende med å være i handelsnæringen er anledningene til å finne og utvikle talenter. Her ønsker vi å være en ledestjerne i bransjen og vi er på god vei, sier norgessjef i Rusta, Erlend Kramer.

Fra varehussjef til norgessjef

Et tydelig bevis på at ønsker man, så legger Rusta alt de kan til rette for dette, er norgessjefen Erlend Kramer. Han begynte i selskapet som varehussjef, gikk etter en stund over i rollen som regionssjef og når er han norgessjef for Rusta.

– Jeg hadde ambisjoner og ble sett av organisasjonen. Dette førte til at nye muligheter dukket opp, som jeg grep, og rask karriereutvikling i selskapet, forteller Erlend Kramer.

Rusta har utviklet mange talenter i organisasjonen. Omtrent 1 av 2 varehussjefer kommer fra intern rekruttering og enda flere når det gjelder assisterende varehussjefer.

-Hos Rusta har vi mange gode historier hvor det at man blir sett og satset på gir både gode resultater for selskapet og for den enkelte ansatte. Det å se for eksempel deltidsansatte som blomstrer og ender opp som varehussjef er utrolig givende, sier Kramer.

Erlend Kramer har følgende tips til de som ønsker en karriere i handelsnæringen:

  • Vis interesse for oppgaver utenfor ditt ansvarsområde
  • Be om mer ansvar og ta det
  • Sett deg inn i forretningsmodellen og gjør deg noen tanker om hvordan du kan bidra
  • Ha respekt og omsorg for medarbeidere. Kort og godt bidra til et godt arbeidsmiljø
  • God kundeservice og produktkjennskap fører til mer fornøyde kunder, bedre resultater og en bedre arbeidshverdag

Nesten alt til hjemmet

Konseptet til Rusta går ut på å tilby kunder Norge nesten alt til hjemmet til svært gunstige priser. Varehuskjeden har innredning, forbruksvarer, sesong- og DIY-produkter for de som vil fornye og fylle på innendørs og utendørs. De hittil 40 varehusene over hele Norge ligger alle i lyse lokaler på i overkant av 2 000 kvm med stor takhøyde.

– For Rusta er det naturligvis viktig å være utstyrt med store lokaler til å romme hele vårt sortiment, gode parkeringsmuligheter, relevante nabobutikker og ikke minst fornøyde og engasjerte medarbeidere, avslutter Kramer.

Rusta sitt videre mål for satsningen i Norge er å åpne sitt 60. varehus innen få år, og er stadig på utkikk etter nye steder å etablere seg.